Riešenie podchodov 







Návrh : Pôdorysy

1NP




1PP






Pohyb peších a cyklistov










Súčasť galérie

Keďže som do územia vložila chodníky a zúžila cesty, aby sa tam doprava spomalila podľa vzoru Zurichu, Viedne alebo Mníchova, tak podchody sa stávajúmi pobytovými, a nie hustými prechodnými miestami. Preto, toto miesto podchodov môže byť využívané ako výstavné predpolie galérie.
Stále však zostáva exteriérové, transparentné a otvorené verejnosti. Točité schodisko, ktorým sa schádza z mostu, bolo využité kvôli svojej kompaktonosti a elegantnosti a uniformite tvaru. V danej vyznačenej časti by určite došlo k povrchovej úprave, ktorá by zjednotila pochody a priestory medzi nimi. 









Podchod / variácie









Priestor medzi podchodmi

Priestor medzi podchodmi je však stále prechodný. Vnútri neho som vytvorila malý ostrovček zelene obklopený konštrukciou. Tá môže slúžiť na vešanie umenia, 'hranie', alebo len sedenie. Taktiež vytvára akýsi kruhový objazd medzi piatimi vstupnými komunikáciami. Inšpirácia vychádza z malého námestia vo francúdzkom Cahors, nižšie.











Galéria

Navrhujem nadstavbu a predĺženie galérie, ktorá až kapacitne momentálnej prevádzke nevyhovuje. Galéria je navrhnutá ako kvázi transparentný objekt, s kaviarňou a prípadne prednáškovou sálou. Z vyššieho poschodia je možné nahliadať do samotnej galérie.

















Comments

Popular posts from this blog